Search site
Cymraeg

St Thomas Primary School and Swansea Building Control

Building Control were part of the team working on the new St Thomas Primary School, which opened to pupils in April 2007.

St Thomas Community Primary School
Corridor
Atrium
Window
Exterior
Play area
St Thomas Community Primary School
Corridor
Atrium
Window
Exterior
Play area

It was part of the design brief to make St Thomas Primary as eco-friendly as possible.  This has been achieved in a number of ways.  Photovoltaic panels use cells to convert solar radiation into electricity, rainwater is harvested for grey water recycling, a passive ventilation system has been fitted which reduces the need for air conditioning and solar panels are used to heat water.

The school grounds includes an area for an eco-garden as well as a playground area surfaced with recycled materials.

The school has been built to be very much a part of the community, sharing facilities with St Thomas Library, St Thomas Community Centre and Swansea's Parks Department.  The development incorporates a mix of classrooms and community rooms which can be segregated to allow separate use of the building.  This allows community rooms to be accessed for sport and development classes without causing disruption to everyday school activities.

St Thomas Primary School won the Commercial Scheme category at the 2007 Swansea "Built in Quality" Awards.

Powered by GOSS iCM